Ta upp kollekt

Att ta upp en kollekt till förmån för bibelarbetet i samband med en gudstjänst eller ett evenemang är ett sätt att hjälpas åt att göra Bibeln översatt, känd, spridd och använd. Att dela med sig av Bibeln är ett uppdrag som alla kristna delar.

Det behöver inte vara komplicerat att ta upp en kollekt. Det vanligaste sättet är att samla in kontanter, men har deltagarna inte lösa pengar med sig kan de swisha direkt till nr 900 62 63.

(Den som varken har kontanter eller Swish på sin mobiltelefon kan välja att vid lämpligt tillfälle gå in på vår webbplats, eller sätta in sin gåva på Bg 900-6263 eller Pg 90 06 26-3.)

Det viktigaste är att man samlas och inspirerar varandra till ett bibelengagemang!

Vill du ha kollektinspiration? Det går att använda det allmänt formulerade kollektcirkuläret för bibeländamål när som helst under året, eller kika på webbsidan för Bibelns dag!

Här finns årets aktuella projekt presenterade. Det är till dessa som insamlade medel går till, samt eventuellt till några akuta projekt inom bibelsällskapens arbete och insatser.

Välkommen att kontakta Lotta Ring på tfn 018-18 63 36, eller via e-post lotta.ring@bibeln.se, om du har frågor kring insamlingsändamål! Vi har både svenska och internationella projekt.

 

Användbar bibelfilm för kollektinspiration

Det brittiska bibelsällskapet har gjort en film om Bibeln som du kan spela upp i din församling när ni har en bibelträff eller gudstjänst. Den har en poetisk rap-karaktär och är försedd med svensk text. Klicka på länken så kommer du till Bibelsällskapets Youtube-konto.

Bibelfilm

Under hösten 2021 går Svenska Bibelsällskapet, inklusive Bibeläventyret och Bibelbutiken, över till ett nytt register- och gåvosystem. Detta gör att inbetalningskort med OCR som skickats ut innan september inte längre går att automatiskt läsa in. Därmed registreras dessa som gåvor till Bibelsällskapets konto ”Där det bäst behövs”.

Om du vill att din gåva ska gå till det ändamål som talongen avser, kan du betala in till bankgiro 900-6263 och skriva det önskade ändamålet i meddelandefältet.
Just nu skickar vi inte ut några fakturor utan de kommer när systemet är på plats.
Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter.