• Bibelns dag

  Den här dagen handlar om att alla ska få chansen att ta del av Bibeln, att upptäcka det budskap som förändrar liv. Den här dagen handlar om att vi skapar den chansen för varandra.

  I dag finns hela Bibeln översatt till 694 språk, men det talas 7 351 språk i världen, inklusive 244 teckenspråk! Bibelsällskapet verkar för att Bibeln ska finnas för alla som vill ha den på ett språk som de förstår. Den kristna tron har sin grund i Bibeln. Det är kanske självklart, men ändå värt att lyfta fram på Bibelns dag.

  Som kristna har vi uppdraget att hjälpa människor att både nås av Bibeln, och nå in i Bibeln. Det är, bokstavligt talat, livsviktigt. Bibeln hjälper en människa att se sitt värde, det som handlar om att vara Guds fria, älskade, burna barn.

  Bibelns dag, söndag 17 januari 2021, är en dag av tacksamhet över Bibeln, men framför allt över dess innebörd. Bibeln består av ord, men innehållet är handling. Och det är nåd, hopp och liv. Be och agera! Läs Bibeln som en upptäcktsresande och dela dina upplevelser och tankar.

  (Kom även ihåg att Bibeln går att fira och lyfta upp alla dagar, så hinner ni inte med att hitta på något extra på söndagen i januari kan ni välja ett annat datum som passar för gudstjänst, kollekt och andra bibelaktiviteter.)

  Du är välkommen att bidra konkret till bibelarbetet genom en gåva via Bg 900-62 63, Pg 90 06 26-3, Swish 123 900 62 63, eller via Bibelbutikens gåvofunktion på nätet. Tack!

  Bibelmaterial att beställa

  Det finns flera produkter att beställa gratis eller för en ringa slant som kan fungera att dela ut i samband med bibelevenemang. Det behöver inte vara till just Bibelns dag. Kika på Bibelbutikens serviceutbud!

  Här kan du även skriva ut årets bibelläsningsplan på A4 och sedan vika bladet till en folder som du kan ha i din bibel.

  Kollektcirkulär

  Passa gärna på att ta upp en kollekt till Bibelsällskapets arbete! Bibelsällskapet är en 90-kontoorganisation och vår verksamhet och våra ansvarstaganden genomförs tack vare gåvor från enskilda personer och församlingar.

  Kollekttexten för Bibelns dag 2020:

  Vi är samlade till gudstjänst. Någon har till uppgift att läsa högt ur Bibeln. Vi delar Guds ord med varandra. Går det att tänka sig en gudstjänst utan Bibeln?

  Vi kan också möta Bibeln på andra sätt. I bildkonst, sångtexter och som inspiration till böcker och filmer och naturligtvis kan man läsa Bibeln själv var man än är. Vad vore vår tillvaro utan Bibeln?

  Att Bibeln är en naturlig del av våra liv och vår värld är inte självklart. Svenska Bibelsällskapet vill fortsätta arbetet för att Bibeln ska vara översatt, känd, spridd och använd i Sverige och internationellt. Därför ber vi i dag om en riklig gåva till Bibelsällskapets arbete.

  Vad betyder din gåva? För dig som givare är den ett sätt att visa hur viktig Bibeln är för dig. För Bibelsällskapet är den oundgänglig. För de människor som ännu inte fått möjlighet att möta Guds tilltal genom Bibeln är den livsviktig.

  Varmt tack för kollekten och Guds välsignelse!

  Anders Göranzon, generalsekreterare & biskop Åke Bonnier, ordförande

   

  Ekumeniska böneveckan för kristen enhet 18-25 januari

  Bibelns dag infaller under Böneveckan. Gudstjänstordning, bibeltextförslag och mycket mer kring böneveckan finner du på SKR:s webbplats www.skr.org.

  Stöd Bibelsällskapet via Payson


Dagens Bibelord