Bibeläventyret

Bibelns berättelser

i svensk skola

Bibeläventyret är Bibelsällskapets skolsatsning i Sverige. Vi vänder oss till årskurserna fyra och fem, som vi erbjuder två heldagar om Bibeln, en för Gamla testamentet och en för Nya testamentet. I berättandets form tar vi med eleverna genom Bibelns böcker och berättelser. Med hjälp av rörelser, drama, nyckelord, trolleri, rim och rap leks kunskaperna in så att eleverna ska kunna tillgodogöra sig fakta och funderingar. Enligt läroplanens riktlinjer ger vi barnen en möjlighet att lära sig och förstå den bok som ligger till grund för en stor del av vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.

Mer information hittar du på Bibeläventyrets egen hemsida www.bibelaventyret.se.

För lärare

Bibeläventyret är ett icke-konfessionellt undervisningsprogram om Bibelns berättelser. Det uppfyller läroplanens krav på saklighet och allsidighet.

För församlingar

Skolorna vill ha Din hjälp och fler bibeläventyrare behövs! Möt skolelever i årskurs 4–6 och berätta om Bibeln på ett sätt du aldrig gjort förut!

För barn

Har du varit med om ett Bibeläventyr? Logga in på barnsidan och fortsätt lärandet på ett roligt sätt!

För nyfikna

Bibeläventyret genomförs idag i cirka 1500 skolklasser om året. Vill du veta mer om arbetet kan du läsa på vår hemsida.

Vad är Bibeläventyret?

Bibeläventyret är:

  • ett icke-konfessionellt läromedel, som sedan år 2000 används i årskurs 4 eller 5, utformat efter skolans behov, i ca 1500 klasser per år.
  • en mycket kreativ och pedagogisk metodik, som leds av en utbildad och licensierad instruktör.
  • en del av Svenska Bibelsällskapet, vars huvudmän är alla kyrkor i Sverige, Kungliga Vitterhetsakademien och Svenska Akademien.

Aktiva instruktörer

Klasser per år

Barn per år

Nyheter från Bibeläventyret

Intressanta föredrag!

Intressanta föredrag!

Välkommen på Bibeläventyrets digitala utbildningsdag onsdag 10 maj 9:00 – 12:00 via Zoom. Utbildningsdagen är öppen för alla som vill vara med. Du behöver alltså inte vara instruktör för Bibeläventyret. Kostnad 100 kr. Klicka här för anmälan. Arrangemanget är ett...

Kurs – Levande bibelberättande kring Jerusalem

Kurs – Levande bibelberättande kring Jerusalem

Under tre kursdagar fokuserar vi påskens dramatik upp och ner för gränderna och timme för timme i Jerusalem. Vi använder modellbygge för att levandegöra hur och var det hände. Det ger en känsla, upplevelse och förståelse av Jesu sista dagar. Kursen är full av...

Missa inte våra fantastiska resor!

Missa inte våra fantastiska resor!

Sista anmälningsdagen närmar sig. Bibelsällskapet erbjuder tillsammans med Bibeläventyret två resor under november. En för förstagångsresenärer och en fördjupningsresa. Sista bokningsdag 31/8.   Läs mer via här.

Vill du vara med och ge Bibelns berättelser till Sveriges barn?

Det finns många sätt att ge

Kort

ikon_online

Payson

Via bank

Pg 90 06 26-3

Bg 900-6263

Swish

900 62 63

Autogiro

talong

Testamente