Bibeläventyret

Bibelns berättelser

i svensk skola

BLI BARNENS PIONJÄR!

Som Bibelsällskapets bibelpionjär är du med och ger Sveriges skolbarn kunskap om Bibeln via Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden.

Aktiva instruktörer

Klasser per år

Barn per år

VARFÖR BLI BIBELPIONJÄR?

Nu har du chansen att bli givare via autogiro till förmån för Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden i Sverige. Arbetet med att nå Sveriges skolbarn med Bibelns berättelser behöver stöd på flera fronter. Ett enkelt sätt att själv vara bibelpionjär är att troget bidra med pengar till satsningen. Då växer Bibeläventyret.

För många barn är Bibeläventyret den enda kontakten med Bibeln och kristen tro. Det är därför det är så viktigt att utbilda fler instruktörer och se till att fler skolor beställer äventyr. Pionjärsatsningen ser till att det blir verklighet.

SKAPA BIBELKONTAKT

Det är inte längre självklart att våra yngre generationer känner till Bibeln. De behöver baskunskaper och sammanhang. I enlighet med skolans läroplan ger Bibeläventyret barn i årskurs fyra och fem en röd tråd genom Bibelns berättelser. Pedagogiken innebär att de får använda alla sinnen via rytmiska rörelser, musik, drama, nyckelord, tricks, rim och rap. Nyfikenheten kittlas och alla barn är aktiva.

Skolan väntar på vår hjälp! Nu satsar vi likt pionjärer på att bryta ny bibelmark. Din gåva blir en investering i framtidens bibelkunnande.

Pionjärsatsningen innebär bland annat att skolor får göra ”prova på-bibeläventyr”. Lokal församlingspersonal blir inbjuden att vara med och se hur det går till.

200 KR PER MÅNAD BLIR ETT BIBELÄVENTYR

För varje krona som du bidrar med till Bibeläventyrets pionjärsatsning ökar möjligheten för barn att få del av Bibeln. Här ser du exempel på vad 200 kronor i månaden i ett år kan räcka till:

skolklass får ett helt bibeläventyr med instruktör och material

materialpaket som behövs för att genomföra bibellektionerna

skolbarn får vara med om ett bibeläventyr var under året

Vill du vara med och ge Bibelns berättelser till Sveriges barn?

Nyheter från Bibeläventyret

Resorna – Återigen ställs det in och skjuts upp till 2023

Resorna – Återigen ställs det in och skjuts upp till 2023

Bakgrund Vi har försökt ha is i magen och hoppats att förutsättningarna för att resa i mars skulle bli bättre. Innan Omikron hade Israel öppnat upp för resande alltmer och vi hade förhandsinformation om ytterligare lättnader i restriktionerna, men så kom Omikron. Vi...

Uppdaterad – Resor under 2022 och Covid-19

Uppdaterad – Resor under 2022 och Covid-19

Planerade resor till det heliga landet Uppdatering Tyvärr är resorna framflyttade till 2023, läs mer här. 2-9 mars 2022 En traditionell resa där vi följer i Jesu fotspår i Betlehem, Galileen och Jerusalem och besöker alla platser som är ett måste för...

Kyrka och skola möts – tre tillfällen för fördjupning

Kyrka och skola möts – tre tillfällen för fördjupning

Hur kan vi som kyrka vara ett stöd för skolor i deras religionsundervisning och värdegrundsarbete? Det är huvudtemat för den konferensserie som Karlstads stift och Svenska bibelsällskapet nu bjuder in till. Vi belyser temat utifrån olika perspektiv, och vi närmar oss...

Det finns många sätt att ge

Kort

ikon_online

Payson

Via bank

Pg 90 06 26-3

Bg 900-6263

Swish

900 62 63

Autogiro

talong

Testamente

SHARE NOW

Just nu går Svenska Bibelsällskapet, inklusive Bibeläventyret och Bibelbutiken, över till ett nytt register- och gåvosystem. Detta gör bland annat att det kan dröja innan du får din faktura, även om du beställt och fått din vara från Bibelbutiken eller Bibeläventyret.

Dessutom gör systembytet att inbetalningskort med OCR som skickats ut innan september 2021 registreras som gåvor till Bibelsällskapets konto ”Där det bäst behövs”. Om du vill att din gåva ska gå till det ändamål som talongen avser kan du betala in till bankgiro 900-6263 och skriva det önskade ändamålet i meddelandefältet. Tack!

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter.