Bibeläventyret

Bibelns berättelser

i svensk skola

BLI BARNENS PIONJÄR!

Som Bibelsällskapets bibelpionjär är du med och ger Sveriges skolbarn kunskap om Bibeln via Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden.

Aktiva instruktörer

Klasser per år

Barn per år

VARFÖR BLI BIBELPIONJÄR?

Nu har du chansen att bli givare via autogiro till förmån för Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden i Sverige. Arbetet med att nå Sveriges skolbarn med Bibelns berättelser behöver stöd på flera fronter. Ett enkelt sätt att själv vara bibelpionjär är att troget bidra med pengar till satsningen. Då växer Bibeläventyret.

För många barn är Bibeläventyret den enda kontakten med Bibeln och kristen tro. Det är därför det är så viktigt att utbilda fler instruktörer och se till att fler skolor beställer äventyr. Pionjärsatsningen ser till att det blir verklighet.

SKAPA BIBELKONTAKT

Det är inte längre självklart att våra yngre generationer känner till Bibeln. De behöver baskunskaper och sammanhang. I enlighet med skolans läroplan ger Bibeläventyret barn i årskurs fyra och fem en röd tråd genom Bibelns berättelser. Pedagogiken innebär att de får använda alla sinnen via rytmiska rörelser, musik, drama, nyckelord, tricks, rim och rap. Nyfikenheten kittlas och alla barn är aktiva.

Skolan väntar på vår hjälp! Nu satsar vi likt pionjärer på att bryta ny bibelmark. Din gåva blir en investering i framtidens bibelkunnande.

Pionjärsatsningen innebär bland annat att skolor får göra ”prova på-bibeläventyr”. Lokal församlingspersonal blir inbjuden att vara med och se hur det går till.

200 KR PER MÅNAD BLIR ETT BIBELÄVENTYR

För varje krona som du bidrar med till Bibeläventyrets pionjärsatsning ökar möjligheten för barn att få del av Bibeln. Här ser du exempel på vad 200 kronor i månaden i ett år kan räcka till:

skolklass får ett helt bibeläventyr med instruktör och material

materialpaket som behövs för att genomföra bibellektionerna

skolbarn får vara med om ett bibeläventyr var under året

Vill du vara med och ge Bibelns berättelser till Sveriges barn?

Nyheter från Bibeläventyret

Kurs – Levande bibelberättande kring Jerusalem

Kurs – Levande bibelberättande kring Jerusalem

Under tre kursdagar fokuserar vi påskens dramatik upp och ner för gränderna och timme för timme i Jerusalem. Vi använder modellbygge för att levandegöra hur och var det hände. Det ger en känsla, upplevelse och förståelse av Jesu sista dagar. Kursen är full av...

Missa inte våra fantastiska resor!

Missa inte våra fantastiska resor!

Sista anmälningsdagen närmar sig. Bibelsällskapet erbjuder tillsammans med Bibeläventyret två resor under november. En för förstagångsresenärer och en fördjupningsresa. Sista bokningsdag 31/8.   Läs mer via här.

Kan man använda Bibeln som läromedel?

Kan man använda Bibeln som läromedel?

Bibeln kan vara ett utmanande ämne att närma sig i skolans värld. Nu erbjuder Bibelsällskapet färdiga lektioner via den nya webbplatsen Bibeln i skolan för att underlätta för lärare att prata om Bibeln i sina klassrum. Bibeln är en källa för religion, tro och tidlösa...

Det finns många sätt att ge

Kort

ikon_online

Payson

Via bank

Pg 90 06 26-3

Bg 900-6263

Swish

900 62 63

Autogiro

talong

Testamente

SHARE NOW