Bibeläventyret

Bibelns berättelser

i svensk skola

BLI BARNENS PIONJÄR!

Som Bibelsällskapets bibelpionjär är du med och ger Sveriges skolbarn kunskap om Bibeln via Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden.

Aktiva instruktörer

Klasser per år

Barn per år

VARFÖR BLI BIBELPIONJÄR?

Nu har du chansen att bli givare via autogiro till förmån för Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden i Sverige. Arbetet med att nå Sveriges skolbarn med Bibelns berättelser behöver stöd på flera fronter. Ett enkelt sätt att själv vara bibelpionjär är att troget bidra med pengar till satsningen. Då växer Bibeläventyret.

För många barn är Bibeläventyret den enda kontakten med Bibeln och kristen tro. Det är därför det är så viktigt att utbilda fler instruktörer och se till att fler skolor beställer äventyr. Pionjärsatsningen ser till att det blir verklighet.

SKAPA BIBELKONTAKT

Det är inte längre självklart att våra yngre generationer känner till Bibeln. De behöver baskunskaper och sammanhang. I enlighet med skolans läroplan ger Bibeläventyret barn i årskurs fyra och fem en röd tråd genom Bibelns berättelser. Pedagogiken innebär att de får använda alla sinnen via rytmiska rörelser, musik, drama, nyckelord, tricks, rim och rap. Nyfikenheten kittlas och alla barn är aktiva.

Skolan väntar på vår hjälp! Nu satsar vi likt pionjärer på att bryta ny bibelmark. Din gåva blir en investering i framtidens bibelkunnande.

Pionjärsatsningen innebär bland annat att skolor får göra ”prova på-bibeläventyr”. Lokal församlingspersonal blir inbjuden att vara med och se hur det går till.

200 KR PER MÅNAD BLIR ETT BIBELÄVENTYR

För varje krona som du bidrar med till Bibeläventyrets pionjärsatsning ökar möjligheten för barn att få del av Bibeln. Här ser du exempel på vad 200 kronor i månaden i ett år kan räcka till:

skolklass får ett helt bibeläventyr med instruktör och material

materialpaket som behövs för att genomföra bibellektionerna

skolbarn får vara med om ett bibeläventyr var under året

Vill du vara med och ge Bibelns berättelser till Sveriges barn?

Nyheter från Bibeläventyret

Bibeläventyrets fortbildningsdag om engagemang

Bibeläventyrets fortbildningsdag om engagemang

25 apr kl 9-12 inbjuds du till en fortbildning om synen på församling, engagemang & uppdrag, från volontärskap till lärjungaskap. Talare är prästen Erik Ringheim. Det går att delta digitalt eller på plats i Stockholm. Alla är välkomna! Lär mer och anmäl dig via...

Bibeläventyr på skolor?

Bibeläventyr på skolor?

Just det! Välkommen på en timmes kostnadsfritt webbinarium! Andreas Hultsten ger smakprov från Bibeläventyret, berättar om upplägget och svarar på dina frågor. Denna digitala infosamling är till för dig från skolan, från församlingen, eller för dig som är allmänt...

Anmäl dig till Kyrka och skola möts

Anmäl dig till Kyrka och skola möts

Nätverket Kyrka och skola möts bjuder den 7 september in till årets digitala fördjupningstillfälle. Den här gången sätter vi fokus på kyrkans samverkan med gymnasieskolan med den som alltid övergripande frågan som röd tråd: hur kan vi som kyrka vara ett stöd för...

Det finns många sätt att ge

Kort

ikon_online

Payson

Via bank

Pg 90 06 26-3

Bg 900-6263

Swish

900 62 63

Autogiro

talong

Testamente

SHARE NOW