Bibeläventyret

Bibelns berättelser

i svensk skola

BLI BARNENS PIONJÄR!

Som Bibelsällskapets bibelpionjär är du med och ger Sveriges skolbarn kunskap om Bibeln via Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden.

Aktiva instruktörer

Klasser per år

Barn per år

VARFÖR BLI BIBELPIONJÄR?

Nu har du chansen att bli givare via autogiro till förmån för Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden i Sverige. Arbetet med att nå Sveriges skolbarn med Bibelns berättelser behöver stöd på flera fronter. Ett enkelt sätt att själv vara bibelpionjär är att troget bidra med pengar till satsningen. Då växer Bibeläventyret.

För många barn är Bibeläventyret den enda kontakten med Bibeln och kristen tro. Det är därför det är så viktigt att utbilda fler instruktörer och se till att fler skolor beställer äventyr. Pionjärsatsningen ser till att det blir verklighet.

SKAPA BIBELKONTAKT

Det är inte längre självklart att våra yngre generationer känner till Bibeln. De behöver baskunskaper och sammanhang. I enlighet med skolans läroplan ger Bibeläventyret barn i årskurs fyra och fem en röd tråd genom Bibelns berättelser. Pedagogiken innebär att de får använda alla sinnen via rytmiska rörelser, musik, drama, nyckelord, tricks, rim och rap. Nyfikenheten kittlas och alla barn är aktiva.

Skolan väntar på vår hjälp! Nu satsar vi likt pionjärer på att bryta ny bibelmark. Din gåva blir en investering i framtidens bibelkunnande.

Pionjärsatsningen innebär bland annat att skolor får göra ”prova på-bibeläventyr”. Lokal församlingspersonal blir inbjuden att vara med och se hur det går till.

200 KR PER MÅNAD BLIR ETT BIBELÄVENTYR

För varje krona som du bidrar med till Bibeläventyrets pionjärsatsning ökar möjligheten för barn att få del av Bibeln. Här ser du exempel på vad 200 kronor i månaden i ett år kan räcka till:

skolklass får ett helt bibeläventyr med instruktör och material

materialpaket som behövs för att genomföra bibellektionerna

skolbarn får vara med om ett bibeläventyr var under året

Vill du vara med och ge Bibelns berättelser till Sveriges barn?

Nyheter från Bibeläventyret

Kyrka och skola möts – tre tillfällen för fördjupning

Kyrka och skola möts – tre tillfällen för fördjupning

Hur kan vi som kyrka vara ett stöd för skolor i deras religionsundervisning och värdegrundsarbete? Det är huvudtemat för den konferensserie som Karlstads stift och Svenska bibelsällskapet nu bjuder in till. Vi belyser temat utifrån olika perspektiv, och vi närmar oss...

Informationssamlingar om Bibeläventyret

Informationssamlingar om Bibeläventyret

Andreas Hultsten (nationell ledare för Bibeläventyret) kommer under en timme berätta och visa vad Bibeläventyret är, och svarar på dina frågor. Du är varmt välkommen, vare sig du kommer från skola, församling, eller annat håll. Kostnadsfritt. 27 september...

Nytt nummer av tidningen Bibel ute nu!

Nytt nummer av tidningen Bibel ute nu!

Bibeläventyret stärker bibelkunskapen och identiteten. Bibeltryckningen i Kina får stora konsekvenser och unga mödrar i Guatemala får livsnödvändigt stöd av bibelsällskapet. Läs om allt detta och mer i det nya numret av tidningen Bibel. Som pdf  Som digitalt magasin...

Det finns många sätt att ge

Kort

ikon_online

Payson

Via bank

Pg 90 06 26-3

Bg 900-6263

Swish

900 62 63

Autogiro

talong

Testamente

SHARE NOW

Under hösten 2021 går Svenska Bibelsällskapet, inklusive Bibeläventyret och Bibelbutiken, över till ett nytt register- och gåvosystem. Detta gör att inbetalningskort med OCR som skickats ut innan september inte längre går att automatiskt läsa in. Därmed registreras dessa som gåvor till Bibelsällskapets konto ”Där det bäst behövs”.

Om du vill att din gåva ska gå till det ändamål som talongen avser, kan du betala in till bankgiro 900-6263 och skriva det önskade ändamålet i meddelandefältet.
Just nu skickar vi inte ut några fakturor utan de kommer när systemet är på plats.
Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter.