Bibelns dag 2022

Dela bibeln vidare

Den här dagen

Den här dagen handlar om att alla ska få chansen att ta del av Bibeln, att upptäcka det budskap som förändrar liv. Den här dagen handlar om att vi skapar den chansen för varandra. I dag finns hela Bibeln översatt till 704 språk, men det talas 7 351 språk i världen, inklusive 244 teckenspråk! Bibelsällskapet verkar för att Bibeln ska finnas för alla som vill ha den på ett språk som de förstår. Den kristna tron har sin grund i Bibeln. Det är kanske självklart, men ändå värt att lyfta fram på Bibelns dag. Som kristna har vi uppdraget att hjälpa människor att både nås av Bibeln, och nå in i Bibeln. Det är, bokstavligt talat, livsviktigt. Bibeln hjälper en människa att se sitt värde, det som handlar om att vara Guds fria, älskade, burna barn. Bibelns dag, söndag 23 januari 2022, är en dag av tacksamhet över Bibeln, men framför allt över dess innebörd. Bibeln består av ord, men innehållet är handling. Och det berättar om nåd, hopp och liv. Be och agera! Läs Bibeln som en upptäcktsresande och dela dina upplevelser och tankar. (Kom även ihåg att Bibeln går att fira och lyfta upp alla dagar, så hinner ni inte med att hitta på något extra på söndagen i januari kan ni välja ett annat datum som passar för gudstjänst, kollekt och andra bibelaktiviteter.)

Du är välkommen att bidra konkret till bibelarbetet genom en gåva via Bg 900-62 63, Pg 90 06 26-3, Swish 900 62 63, eller via Bibelbutikens gåvofunktion på nätet. Tack!

Bibelmaterial att beställa

Det finns flera produkter att beställa gratis eller för en ringa slant som kan fungera att dela ut i samband med bibelevenemang. Det behöver inte vara till just Bibelns dag. Kika på Bibelbutikens serviceutbud!

Kollektvädjan 2022

Passa gärna på att ta upp en kollekt till Bibelsällskapets arbete! Gör det på Bibelns dag, eller någon annan dag när det passar bättre. Bibelsällskapet är en 90-kontoorganisation och vår verksamhet och våra ansvarstaganden genomförs tack vare gåvor från enskilda personer och församlingar.
Kollekttexten för Bibelns dag 2022 lyder så här:
”Jag ska aldrig svika dig, aldrig överge dig …”*
Det är sköna ord för själen, och det är viktiga ord i världen.
Men vem kan ge ett sådant löfte och faktiskt hålla det?
Gud kan – och Gud gör det genom bibelordet.

För Georg, som med fara för sitt liv delar ut biblar i ett sargat Syrien, är Guds löfte avgörande. För Annelisse, som hjälper traumatiserade barn i Guatemala, är det en tröst. För Bogdan, som kämpar med att översätta Bibeln till modern belarusiska, ger orden handlingskraft och mod.

Georg, Annelisse och Bogdan arbetar för några av de 150 bibelsällskap i världen som hjälps åt att översätta och göra Bibeln känd och använd.

I dag finns hela Bibeln översatt till 720 språk, men det talas över 7 000 språk på vår jord!

Alla som vill måste få läsa Bibeln på ett språk de förstår, och kollekten i dag går till Svenska Bibelsällskapet och bibelöversättning.

Var med och dela Bibeln vidare till alla dem som längtar, och till alla som behöver få veta att det finns någon som alltid är hos dem! Det är, bokstavligt talat, livsviktigt!

Varmt tack för din gåva! Guds välsignelse!

Anders Göranzon, generalsekreterare & biskop Åke Bonnier, ordförande

EKUMENISKA BÖNEVECKAN FÖR KRISTEN ENHET 18-25 JANUARI

Bibelns dag infaller under Böneveckan. Bibelns dag kan bli startskottet för en fin bönevecka. Gudstjänstordning, bibeltextförslag och mycket mer kring böneveckan finner du på SKR:s webbplats.