Bibelns dag 2024

 

Bibeln tillhör alla

Bibeln tillhör alla

BIBELNS DAG inföll söndagen den 21 januari 2024, men det går även att skapa en lokal Bibelns dag ett annat datum under året. (Bibelns dag 2025 infaller 19 januari.) Samlas kring temat Bibeln tillhör alla och sätt fokus på att alla har rätt att få ta del av Bibeln! Vi har fått den som grunden för vår tro, och den ska delas vidare till andra. Det ställer också krav på att göra den tillgänglig. Att översätta texterna till olika språk är kärnan i bibelarbetet, men om någon ska kunna ta till sig berättelserna behövs mer. Det behövs tryckta biblar, digitala varianter, storstilsbiblar, punktskriftsbiblar, teckenspråksfilmer, barnbiblar för olika åldrar och inte minst läskunnighet och människor som är duktiga berättare.

Alla måste få chansen att ge sig ut på sin egen resa med Bibelns innehåll. Hur får du och människorna i din församling del av Bibelns budskap? Behövs fler sätt att förmedla texterna på? Har ni deltagare med särskilda behov? Med kreativa idéer kan Bibelns dag bli en festdag i både smått och stort. Kanske det är läge för ett bibeldrama, en intervjupredikan, en mysig högläsningsstund för barn eller en utställning till kyrkkaffet? Kom ihåg att beställa material för utdelning i tid! Det gör du via Bibelbutiken.se. Bibelns dag är också en kollektdag för Bibelsällskapets arbete i Sverige och världen. Allt gott och ett välsignat engagemang med Bibeln!

ANDERS GÖRANZON
BIBELSÄLLSKAPETS
GENERALSEKRETERARE

Du är välkommen att bidra konkret till bibelarbetet genom en gåva via Bg 900-62 63, Pg 90 06 26-3, Swish 900 62 63, eller via Bibelbutikens gåvofunktion på nätet. Tack!

Bibelmaterial att beställa

Det finns flera produkter att beställa gratis eller för en ringa slant som kan fungera att dela ut i samband med bibelevenemang. Det behöver inte vara till just Bibelns dag. Kika på Bibelbutikens serviceutbud!

EKUMENISKA BÖNEVECKAN FÖR KRISTEN ENHET 18-25 JANUARI

Bibelns dag infaller under Böneveckan. Bibelns dag kan bli startskottet för en fin bönevecka. Gudstjänstordning, bibeltextförslag och mycket mer kring böneveckan finner du på SKR:s webbplats.