17 januari firar vi Bibelns dag i Sverige. Varför har vi en särskild bibeldag? Ända sedan 1876 har Svenska kyrkan en gång om året tagit upp rikskollekt till Bibelsällskapets arbete att göra Bibeln översatt, känd, tillgänglig och använd.

Se filmen (YouTube).

Ladda ner filmen. För gudstjänstproduktion eller stream.

Nu kanske man frågar sig varför Bibeln ska tillägnas en egen dag. Är inte varje dag en bibeldag för kristna? Jo, i bästa fall, eftersom det är den urkund den kristna tron vilar på. Men i Sverige finns risken att Bibeln tas för given. Vi har ju haft den översatt till svenska ända sedan 1541. Nya översättningar till svenska har getts ut i takt med att språket förändrats, och ytterligare utgåvor kommer i framtiden. Denna ”självklara” tillgänglighet gör att det kan vara läge att stanna upp, reflektera och glädjas över att det faktiskt är så.

Läs mer om Bibelns dag.

Bibelns dag video 2021

SHARE NOW

Under hösten 2021 går Svenska Bibelsällskapet, inklusive Bibeläventyret och Bibelbutiken, över till ett nytt register- och gåvosystem. Detta gör att inbetalningskort med OCR som skickats ut innan september inte längre går att automatiskt läsa in. Därmed registreras dessa som gåvor till Bibelsällskapets konto ”Där det bäst behövs”.

Om du vill att din gåva ska gå till det ändamål som talongen avser, kan du betala in till bankgiro 900-6263 och skriva det önskade ändamålet i meddelandefältet.
Just nu skickar vi inte ut några fakturor utan de kommer när systemet är på plats.
Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter.