Förändringar inom Bibelsällskapet. Efter sommaren 2019 blir det skifte på ledarposten för Svenska Bibelsällskapet. Nuvarande generalsekreterare Anders Blåberg avslutar då sin tjänst efter fem år på kansliet i Uppsala. Han kommer att gå in som pastor och föreståndare i Korskyrkan, Uppsala.

Så här kommenterar Anders förändringarna:

– Att få arbeta ytterligare en period som pastor har funnits i mina tankar då och då. Tidigare var det min huvudsyssla i livet. När min egen församling nu kallade mig att bli föreståndare var beslutet i sig inte svårt att ta. Jag kommer dock att sakna Bibelsällskapet, de goda medarbetarna och de spännande arbetsuppgifterna. Det är en ära och förmån att få leda bibelarbetet, och det krävs en stark kallelsemedvetenhet för att lämna en sådan fin tjänst.

Arbetet med att rekrytera en ny generalsekreterare startar under december månad. Bibelsällskapet står i ett spännande skede med översättningsarbete, ökat intresse för Bibeläventyret , och ett internationellt nätverk med 149 bibelsällskap som driver en växande verksamhet i 240 länder. Det finns positiv potential och tuffa utmaningar för den bibelvän som vill ta över som Bibelsällskapets ledare.

Anders Blåberg nås via 070-631 41 90, anders.blaberg@bibeln.se

Är du vår nästa generalsekreterare?

Information om tjänsten och hur man söker finner du här.

SHARE NOW