När barn får barn heter ett projektet vi stödjer i Guatemala. Guatemalas bibelsällskap hjälper minderåriga flickor som väntar barn, en del så unga som tio år. De här barnen behöver hjälp att knyta an till sina bebisar så att de små får en kärleksfull start. De behöver kraft att bryta onda cirklar. Och de behöver hopp och tro på framtiden! Bland annat …

Inget annat land i Centralamerika är så hårt drabbat av trafficking som Guatemala. Flickor säljs och utnyttjas. Bibelsällskapet stöttar unga människor på deras väg ur människohandeln. Men det behövs ytterligare insatser. Enligt OSAR* blir 313 minderåriga gravida varje dag i Guatemala. Många bär på trauman, och förlossningarna är ofta riskfyllda. Via projektet När barn får barn får unga mödrar från svåra förhållanden hjälp till en ny start och byggande av en Gudsrelation som ofta bidrar till ett läkande. Flickorna börjar inse sitt eget värde.

Du kan vara med och bidra till att de unga mödrarna får hälsovård, sociala insatser och stöd att hantera sina liv i en desperat situation. I Guatemala följer bibelsällskapets personal flickorna från tidig graviditet och utrustar dem med startpaket för spädbarn och ser till att de får ett brett, engagerat nätverk kring sig. Flickorna får hjälp att läka trauman som tuffa omständigheter och havandeskap orsakat. Bibelsällskapet bidrar med bibelbaserad själavård och bibelstudier. I små hjälpgrupper får flickorna även dela tankar med fler i samma situation och lära sig hur de tar hand om sina bebisar.

Var med i bibelkampen för en ljusare framtid för flickorna och deras små!
Swish: 900 62 63
Tack!

(*Observatory on Sexual and Reproductive Health of Guatemala)

Läs mer om projektet När barn får barn här!

Se när flickorna övar på en vaggvisa!

Att sjunga vaggvisor för sitt barn ger lugn och tröst inför sömnen. Det stärker banden mellan barn och förälder. Därför får de gravida flickorna i Guatemalaprojektet även lära sig sånger. Här ser du ett filmklipp när de tränar på sången  ”A la roro niño”. Texten på spanska hittar du nedanför klippet!

A la roro niño

Refräng:
A la roro niño, a la roro roro
Duérmete bien mío
Duérmete mi amor

Verser:
Desnudo entre pajas
Dormidito está
Quien creó las estrellas
Que a sus pies están

En lecho de pajas
Heladito está
Llorando de frío
Que frío tendra

Y su madre hermosa
Que cantando está
Llorará tambien
Al verlo llorar

Noche venturosa
Noche de alegria
Bendita la dulce
Amada Maria

Swisha gärna en gåva! Swish nr 900 62 63

Läs mer om projektet När barn får barn här!

SHARE NOW