• Guatemala – Barn får barn

  Bild på kvinna och barn som är en del av projektet

  När barn får barn, heter bibelsällskapet i Guatemalas projekt som hjälper unga flickor som väntar barn, trots att de själva är barn. En del är nyligen fyllda tolv år. Du kan vara med och bidra till att de unga mödrarna får hälsovård, sociala insatser och stöd att hantera sina liv i en desperat situation. De behöver hjälp att knyta an till sina bebisar så att de små får en kärleksfull start.

  Bibelsällskapets personal följer flickorna från tidig graviditet och utrustar dem med startpaket för spädbarn och ser till att de får bibelbaserad traumabehandling och ett engagerat nätverk kring sig. Flickorna får hjälp att läka de andliga, emotionella, och psykologiska skador som graviditet och svåra beslut orsakat.

  En del av flickorna är offer för människohandel, men projektet inkluderar även dem som kommer från fattiga förhållanden och som blivit havande på grund av okunskap eller övergrepp. I sällsynta fall kan det handla om illusionen att en man ska ta dem från misär och ge dem en framtid någon annanstans. En saga utan lyckligt slut.

  Jag känner ren vrede när jag hör hur Guatemalas flickebarn berövas sin barndom. Men nu fortsätter bibelkampen för en ljusare framtid för dem och deras små. Förra året berättade jag om Jody som var havande. Nu har hon fått en flicka – ”det vackraste av barn” – och hon säger att Guds kraft har förändrat hennes liv, men att hon oroar sig för sin lillasyster Zulma som lever ensam med sin son i ett hus på soptippen. Men även Zulma är nu med i projektet, och med din gåva är du med och räddar fler barn till livsglädje och framtidstro.

  Skänk en gåva till projektet

  Bild på mamma och barn från projektet

  Hopp i stället för rädsla

  Bibelsällskapets personal möter nedbrutna flickor som förlorat all självkänsla, samtidigt som de väntar barn. Behovet av stöd är akut och bibelsällskapet har funnit en nisch där de gör enorm nytta. Genom arbetet lär sig också flickorna hur de kan stötta varandra.

  Gabriela på bilden till höger är 15 år. Hon ska snart föda sitt barn och hon känner sig rädd, men olikt många andra flickor har hon en familj som bryr sig.

  – I studiegrupperna har jag fått lära mig om föräldraskap och identitet. Jag tycker om att läsa Bibeln och dela mina erfarenheter med de andra. Stödet har motiverat mig att utvecklas och ha hopp. Jag är lycklig eftersom jag vet att min barn är värdefullt, en gudagåva.

  Bild nummer två på mamma och barn från projektet

  Fick mod att kämpa

  Micaela har just fyllt 16 år och lever med sina föräldrar och sin unge man. Hon försörjer sig på kuddvävning.

  – Det var allt annat än lätt att bli mamma. Under graviditeten såg folk ned på mig. Ingen ville ens fira min femtonårsdag. Mot slutet fick jag en infektion som gjorde att min son föddes en månad för tidigt, men tack och lov utan komplikationer. Det är svårt att föda barn när man är så ung och liten i kroppen, men han är frisk!

  – Bibelsällskapets träffar gav mig styrka och mod att fortsätta kämpa, och jag lärde mig att jag har ett värde, trots allt som hänt. Jag har fått lära mig hur jag tar hand om min bebis. Tack för hjälpen med blöjor och mjölk!

  – Jag har också insett att Gud älskar och förlåter mig.

  Skänk en gåva till projektet

Dagens Bibelord