Vill du hjälpa till att lägga en bibel i varje barns skolväska i Dominikanska republiken, ett av de fattigaste länderna i Karibien?

Bibeln spelar en stor roll i den dominikanska skolan och är ett schemalagt ämne. Men skolorna förser inte barnen med biblar, familjerna förväntas göra detta. Tyvärr är det en omöjlighet för de flesta på grund av att de helt enkelt inte har råd.

Bibelsällskapet i Dominikanska republiken har som mål att i år ge minst 1 300 barn en bibel som de kan använda i skolan och hemma. Ditt stöd behövs för att detta ska hända.

En klasslärare, Johanna Sánchez, berättar att eleverna som fått barnbiblar är otroligt positiva till berättelserna. Även deras beteende börjar förändras och bli mer omtänksamt, säger hon. Flera elever har dessutom förbättrat sin läsförmåga eftersom de läser så mycket i biblarna på fritiden.

Fler barn är ivriga att få en egen bibel. Din gåva gör det möjligt. Tänk att få börja höstterminen med en fin bibel i skolväskan! Varmt tack för din hjälp!

Anders Göranzon
Bibelsällskapets generalsekreterare

Swisha din gåva till 900 62 63. Det går även att sätta in pengar på Bg 900-6263. TACK!


Exempel på vad pengarna räcker till:

85 kr = 1 standardbibel
120 kr = 1 illustrerad barnbibel
480 kr = 4 barnbiblar
7 380 kr = 2 klasspaket

 


Dominikanska republiken: Landet upptar två tredjedelar av ön Hispaniola och gränsar mot Haiti på dess västra sida. Det råder tropiskt klimat. Huvudstaden heter Santo Domingo. Inkomstskillnaderna är stora hos befolkningen på ca tio miljoner.

Skolbarnen väntar

Bibelns budskap kan förändra liv, och när bibelsällskapet i Dominikanska republiken såg att de var välkomna att göra en insats i skolorna tvekade de inte. Bibelpersonal fick åka runt och hålla samlingar och dela ut bibelmaterial. De pratade och sjöng med eleverna, allt från fem till sjutton år. De märkte då att barnen saknade biblar till sin ordinarie undervisning. De såg sitt kall – en bibel till varje elev – och började att dela ut barnbiblar till de yngre, standardbiblar till de äldre. Men pengarna är slut, så din gåva behövs till fler biblar nu!

Stora behov
De flesta av de dominikanska hushållen kämpar med sin ekonomi. Skolorna förväntar sig att barnen ska ha tillgång till en egen bibel under sin skolgång, men för många är det svårt att klara den extra utgiften. Bibelsällskapet vill därför hjälpa till.

Viktig värdegrund
– Vi gör det här för barnens skull, men många rektorer har också tackat oss för våra bibelinsatser eftersom de märker vilket genomslag de får hos barnen, berättar projektledaren Esther Noboa på Dominikanska bibelsällskapet.
– De har till och med sett elever ha bibelstudier med varandra på rasterna!
– De har också märkt hur ungdomarna gör smartare livsval. Det är så lätt att fastna i kriminalitet här i landet, men med bibelkunskapen kommer andra värderingar.

Nya insikter
Luca är glad över den bibel han fått från bibelsällskapet.
– Jag lär mig en massa nya saker om personerna som det står om i Bibeln.
Nu vill jag läsa vidare och lära mig mer om Jesus och vad han gjorde, säger Luca.

Välkommen med en gåva till skolbiblar!
Swish 900 62 63 / Bg 900-6263

SHARE NOW