• Bibel 2020

  Föreställ dig människor över hela jorden som läser Bibeln högt tillsammans. Tanken är svindlande, men samtidigt enkel!

  Under 2020 har de förenade bibelsällskapen utlyst ett år av högläsning.  I skrivande stund är det 934 språk i över 90 länder som har anslutit sig till satsningen och Sverige är med.

  Bibeln har under tusentals år tagits emot genom att man lyssnat till texten, och en del av den dynamik som uppstår när flera sinnen aktiveras hoppas vi nu kunna återupptäcka.

  Alla länder har enats om en bibelläsningsplan där man genom nedslag i hela den bibliska skatten genom en mängd teman. Detta gör att man som kyrka eller individ kan vara med hela året, eller kanske bara vara med i 20 dagar under ett visst tema.

  Planen kommer finnas tillgänglig via Bibelsällskapets tryckta bibelläsningsplan Bibelläsning och bön, men också via en nyutvecklad app. Appen Bible 2020, som är kärnan i satsningen, använder sig av digitaliseringens styrkor. Du kommer kunna spela in när du själv läser och dela med din församling och den världsvida gemenskapen. När du vaknar på morgonen kan du ta del av hur människor över hela Asien och Oceanien har läst samma text som du ska läsa. På kvällen kan du se hur Nord- och Sydamerika ansluter sig till den globala rörelsen.

  I väst, där sekulariseringen växer, kan kristna känna sig isolerade. Att se videor med andra kristna i sitt land, och världen över, som läser samma vers varje dag inspirerar oss att se att vi är del av något mycket större – en global familj av troende!

  Emma Galloway, Skotska bibelsällskapet, en av initiativtagarna bakom Bible 2020

  Vår förhoppning och bön är att Bibeln kommer förvandla liv.

  Låt Bibeln höras!

   

  Inspirationsfilm: youtu.be/YaddD4gr1DM

  Mer information om satsningen via: bible2020.org – facebook.com/2020Bible/

  Kontaktperson

  Olof Brandt, digital koordinator
  olof.brandt@bibeln.se

   

  #låtbibelnhöras #bibel2020 #bibelsällskapet #bible2020 #everyoneeverywhere

Dagens Bibelord