Bild på kvinna och barn som är en del av projektet

När barn får barn, heter bibelsällskapet i Guatemalas projekt som hjälper unga flickor som väntar barn, trots att de själva är barn. Flickorna är mellan 10 och 18 år. De unga mödrarna får hälsovård, sociala insatser och stöd att hantera sina liv i en desperat situation.

Bibelsällskapets personal följer flickorna från tidig graviditet och utrustar dem med startpaket för spädbarn och ser till att de får bibelbaserad traumabehandling och ett engagerat nätverk kring sig. Flickorna får hjälp att läka de andliga, emotionella, och psykologiska skador som graviditet och svåra upplevelser orsakat.

En del av flickorna är offer för människohandel, men projektet inkluderar även dem som kommer från fattiga förhållanden och som blivit havande på grund av okunskap eller övergrepp. I sällsynta fall kan det handla om illusionen att en man ska ta dem från misär och ge dem en framtid någon annanstans. En saga som oftast är utan lyckligt slut.

 

Läs om två unga mödrar i notiserna nedan:

Bild på mamma och barn från projektet

Hopp i stället för rädsla

Bibelsällskapets personal möter nedbrutna flickor som förlorat självkänsla och livsmod, samtidigt som de väntar barn. Behovet av stöd är akut och bibelsällskapet har funnit en nisch där de gör enorm nytta. Genom arbetet lär sig också flickorna hur de kan stötta varandra.

Gabriela är 15 år. Hon ska snart föda sitt barn och hon känner sig rädd, men olikt många andra flickor har hon en familj som bryr sig.

– I studiegrupperna har jag fått lära mig om föräldraskap och identitet. Jag tycker om att läsa Bibeln och dela mina erfarenheter med de andra. Stödet har motiverat mig att utvecklas och ha hopp. Jag är lycklig eftersom jag vet att mitt barn är värdefullt, en gudagåva.

Bild nummer två på mamma och barn från projektet

Fick mod att kämpa

Micaela har just fyllt 16 år och lever med sina föräldrar och sin unge man. Hon försörjer sig på kuddvävning.

– Det var allt annat än lätt att bli mamma. Under graviditeten såg folk ned på mig. Ingen ville ens fira min femtonårsdag. Mot slutet fick jag en infektion som gjorde att min son föddes en månad för tidigt, men tack och lov utan komplikationer. Det är svårt att föda barn när man är så ung och liten i kroppen, men han är frisk!

– Bibelsällskapets träffar gav mig styrka och mod att fortsätta kämpa, och jag lärde mig att jag har ett värde, trots allt som hänt. Jag har fått lära mig hur jag tar hand om min bebis. Tack för hjälpen med blöjor och mjölk!

– Jag har också insett att Gud älskar mig.

Swisha gärna en gåva till projektet! Märk med “Guatemala”!
Swish 900 62 63
Bg 900-62 63

SHARE NOW