Under sommaren har omkring 168 000 biblar och andra bibelbaserade böcker levererats till det krigshärjade Ukraina.

– Biblar har efterfrågats alltmer sedan kriget bröt ut. Att leva omgiven av döden har fått människor att ställa frågor om livet, säger Anatoliy Raychynets, biträdande generalsekreterare för det ukrainska bibelsällskapet.

– Jag har personligen levererat flera tusentals biblar från hand till hand, säger Anatoliy. Det är ljus i mörkret.

Bland de senaste leveranserna fanns 34 000 kompakta biblar på ukrainska, 7 000 Nya testamenten och 57 000 häften med titeln Beyond Disaster, Bortom katstrofen, som gör det möjligt för människor att se på det trauma de har upplevt genom Bibelns ljus.

– De här är utmärkta för människor på resande fot, som inte kan ta mycket med sig, säger Anatoliy. Att kunna ge bort små utgåvor av Bibeln är viktigt när 14 miljoner ukrainare är internt fördrivna av kriget.

Sedan kriget började har bibelsällskapet i Ukraina levererat bröd, första hjälpen och biblar, men lagren tog snart slut eftersom efterfrågan översteg tillgången.

Anatoliy förklarar hur Bibeln talar in i det dagliga livet.

– Vardagslivet är tungt, säger han. Du känner dig så trött. Men tillsammans med kyrkorna gör vi vårt bästa för att föra ljus in i mörkret. Mörkret är väldigt djupt. Jag vill uttrycka tacksamhet för allt stöd vi fått från Sverige.

Sedan kriget började har omkring 655 700 biblar och andra skrifter, såsom Nya testamenten på ukrainska och ryska, levererats till människor som flytt konflikten. Europas bibelsällskap har hjälpts åt att samla in pengar till detta. De har hittills levererats till Ungern, Moldavien, Polen, Rumänien och Slovakien, samt gjorts tillgängliga i Sverige via bibelbutiken.se.

Vi är otroligt tacksamma för våra givare som bringar ord av hopp till människor som lever under svåra omständigheter.

Välkommen att ge till bibelarbetet i Ukraina!

SHARE NOW