Bibelsällskapet lanserar en satsning på korta informativa bibelfilmer som kan användas som introduktioner till bibelläsningen i kyrkan, diskussioner i en smågrupp eller för den egna reflektionen. Du kan antingen se filmerna via vår Youtube-kanal eller ladda ner filmerna.  Nedladdningen gör att du kan lägga in dessa i en stream eller programvara för sändning. Den första omgången med filmer är alla filmade på Bibelns värld.

Alla länkar

Fiske på Nya testamentets tid: https://youtu.be/V639QEPphUQ (ladda ner)
Landet på Nya testamentets tid: https://youtu.be/6ADe6RNDXTo (ladda ner)
Templet på Nya testamentets tid, kort: https://youtu.be/ooDvXmKv3Eo (ladda ner)
Templet på Nya testamentets tid, lång: https://youtu.be/jqP2G7HOj8g (ladda ner)

Exempel på användning i gudstjänster som har texter ur kyrkoåret.

5 juli. Fjärde söndagen efter trefaldighet.

“Trakten kring Gennesarets sjö”

I många kyrkor läses kommande söndag ur ett av Jesus längre tal. Det är Lukas som återger den så kallade ”Slättpredikan”. Har du varit på den galileiska slätten? Det har Urban Lennartsson, som är föreståndare för Bibelns Värld i Starby, i Skåne. Lyssna på när han berättar om trakten kring Gennesarets sjö.

12 juli. Femte söndagen efter trefaldighet. Apostladagen.

“Fiske på Nya testamentets tid”

I många kyrkor berättas kommande söndag om hur Jesus kallar sina lärjungar. En del av lärjungarna var fiskare. Hur var det att vara fiskare i Genesarets sjö på Jesus tid? Om det berättar Urban Lennartsson, som är föreståndare för Bibelns Värld i Starby, i Skåne.

19 juli. Sjätte söndagen efter trefaldighet.

På söndag är det sjätte söndagen efter trefaldighet. I många gudstjänster handlar det om hur Jesus och lärjungarna vandrade runt i dåtidens Israel/Palestina. Om Du vill lära Dig mer om landet kan Du lyssna på Urban Lennartsson, som är föreståndare för Bibelns Värld i Starby, i Skåne. Här kommer en kort film: “Landet på Jesus tid”

23 augusti. Elfte söndagen efter trefaldighet.

I många gudstjänster på söndag kommer en berättelse om Jesus och fariséerna läsas. Fariséerna utmålas ofta som Jesus fiender. Men var de verkligen så olika? Jesus var själv jude och rabbin. Hör Urban Lennartsson, som är föreståndare för Bibelns Värld i Starby, i Skåne, förklara mera.

SHARE NOW