Den 11 december fyller Bibelsällskapets styrelseordförande biskop Åke Bonnier 60 år. Det firar han med en födelsedagsinsamling till ett bibeländamål som han brinner för, nämligen bibelbaserad traumabearbetning i Syrien.

Välkommen att vara med och hylla biskop Åke genom att skänka en gåva till traumahelande i Syrien! Biskop Åke säger:

– För mig är det självklart att det som kan förändra livet till det bättre för människor i det krigshärjade Syrien ska stödjas. Bibelns ord är Livets ord, och traumabearbetning också med hjälp av Bibeln betyder bokstavligt talat liv för drabbade bröder och systrar. Om min födelsedag kan bidra något till detta är jag gränslöst tacksam.

Vår medarbetare George Andrea i Aleppo i Syrien har skrivit ett brev till biskopen om projektet. Det följer här nedanför kyrkbilden. Läs även mer om Syrienarbetet här.

Märk din födelsedagsgåva med ”biskop Åke”!

Märk din inbetalning med biskop Åke så vet vi vart pengarna ska gå. Vi gör en fin lista med alla namn på dem som bidragit till födelsedagsinsamlingen och överlämnar den till Åke Bonnier under högtidliga former. Varmt tack!
Bg 900-62 63
Swish 123 900 62 63

Betala online via Bibelbutikens gåvofunktion. Skriv biskop Åke i raden för ordernoteringar på sidan där du fyller i dina personuppgifter.

Åke Bonnier: Varmt tack för födelsdagsgåvan! Din gåva betyder liv!

 

George Andreas brev till Åke Bonnier:

Bäste biskop Åke!

Allt började för fyra år sedan när vi insåg att vi alla höll på att förändras – och att det inte var till det bättre. Kriget i Syrien gnagde sig in i oss på förödande sätt på grund av de våldsamma angreppen: bilbomberna, självmordsattackerna, missilanfallen, de underjordiska explosionerna och belägringarna. Vi hade brist på vatten, el och allt grundläggande. Långsamt förvandlade stressen oss till bedövade varelser utan känslor. Vi stängde av för att orka och blev märkligt omänskliga.

I det läget började vi på bibelsällskapet att leta efter böcker om att hantera trauman och alla de psykiska problem som kommer av att leva i en krigszon. Vi hittade litteratur, men även en person med vana att hantera krigsoffer och deras behov. Vi drog snabbt ihop vårt första seminarium. Och vad fick vi lära oss? Jo, att vi alla behövde behandling och traumabearbetning.

Nästa seminarium blev annorlunda, och vår utmärkta läkare, psykolog och lärare i en och samma person kunde hantera frågeställningen vi ville börja med: ”Hur kan en person som själv är traumatiserad bli en hjälpare för andra som lider av samma problem?” Nu har åren gått och vi har bra material för biblisk traumabearbetning och har hunnit genomföra flera seminarier där vi utbildar själavårdare som kan arbeta i sina hemförsamlingar. Vi är seriösa i vår satsning och vill hjälpa hela landet med ett helande.

Vi har fått se hur hälsa kommer genom Guds heliga ord. Där finns en solid grund som varje lidande behöver. För 2018 har vi redan planerat fyra långa träningsseminarier med vår speciallärare, och vi hoppas att det också kommer instruktörer från det amerikanska bibelsällskapets Trauma Healing Team, särskilt med tanke på att vi behöver mer kunskap kring hur vi hanterar traumatiserade barn.

Med den här lilla introduktionen vill vi tacka biskop Åke för att Ni står bakom oss och våra ansträngningar. Vi tackar alla givare och Svenska Bibelsällskapet. Vi är välsignade som får ert stöd genom både förbön och gåvor. Jag tror att vi kommer att ha några underbara år av läkning framför oss. Kanske jag borde tillägga att jag själv fyller 60 år i dagarna?

George Andrea & bibelsällskapet i Syrien

SHARE NOW