19 november fyller Bibelsällskapets generalsekreterare Anders Göranzon 60 år. Eftersom han arbetat flera år som missionär och lärare i Sydafrika ligger landet honom varmt om hjärtat. Därför går också Anders födelsedagsinsamling till bibelprojektet i Sydafrika som handlar om biblar till skolungdomar. I första hand delas biblar ut till elever i årskurs sju. Tillsammans med sin nya bibel får de också en folder som beskriver hur man kan börja läsa i Bibeln och ta sig an denna omfattande skrift på ett vettigt sätt. Lärarna är med på tåget och tar upp Bibeln i skolundervisningen.

Till sin hjälp att nå långt ut på Sydafrikas landsbygd har det nationella bibelsällskapet i Sydafrika hjälp av motorcykelburna “Word Riders”. De ställer upp som volontärer och far land och rike runt till olika skolor och träffar eleverna. I coronatider har utdelningarna fått anpassas med säkerhetsavstånd och dylikt, men eftersom skolorna har öppnat efter tidigare nedstängning på grund av pandemin är biblarna mer än välkomna. Man satsar mest på skolor som ligger i fattigare områden. Där är skolelevens nya bibel ofta den enda bibeln i hushållet. Det är för dyrt att satsa på en bibel när utmaningen att få mat och tak över huvudet redan är en kamp.

Vill du bidra till födelsedagsinsamlingen och bibelprojektet i Sydafrika, ge en gåva via Swish 900 62 63 eller Bg 900-6263! Märk din gåva med “Anders 60”.

Varmt tack!

Här ser du några ögonblicksbilder från projektet!

Läs mer om Sydafrika i tidningen Bibel! (Tryck på symbolen för helskärm i nedre högra hörnet på den mörka ISSUU-rutan så ser du bättre.)

SHARE NOW