Under snart två decennier har webbsidan bibeln.se varit en digital trotjänare för människor som önskat slå upp ett bibelord eller söka i bibeltexten. Tekniken har dock utvecklats och nu får hela webbplatsen ett rejält lyft. Nu har bibeln.se ett nytt utseende och nya funktioner.

Bibeln.se har byggts om med ny programmering och teknik. Bland annat har webbplatsen mobilanpassats, framtidssäkrats, snabbats upp och getts ett nytt funktionsrikt sökverktyg. Utvecklingen av bibeln.se fortgår och framöver kommer fler bibelöversättningar än Bibel 2000 att läggas till.

– Det känns fantastiskt roligt att vi kan erbjuda den här nya webbplatsen efter en lång tids förarbete. Den har flera användbara funktioner, du får helt enkelt en studiebibel vid dina fingertoppar! Klicka till exempel på de små plustecknen i texten så får du fram parallellhänvisningar och noter, säger Anders Göranzon, Bibelsällskapets generalsekreterare.

För den som önskar sig ett enkelt och rent bibelläsningsverktyg så har bibeln.se nu en anpassad layout som ger stor skärmyta åt texten med få distraktioner. Nya användare kommer rakt in i bibeltexten och kan börja läsa direkt. För den mer avancerade användaren finns flera inställningsmöjligheter så att läsaren kan anpassa sin läsvy precis som han eller hon vill ha den. Det går till exempel slå av och på versnummer, rubriker och fotnoter.

– Vi tror att nya bibeln.se är ett fint verktyg för den som vill fördjupa sin bibelläsning. Vill man få guidning i funktionerna har vi tre korta videoklipp på Svenska Bibelsällskapets YouTube-kanal som presenterar sidan och hur den fungerar i mobiltelefon och dator. Man kan också höra av sig via e-post till support@bibeln.se. Vi välkomnar reaktioner. De kan vägleda oss i det fortsatta utvecklingsarbetet, hälsar Anders Göranzon.

För att bekanta dig med den nya webbplatsen och dess funktioner kan du titta på följande korta videoklipp:

1. Allmänt om sidan.

2. Sök i mobilen.

3. Sök på datorn.

Varmt välkommen in på bibeln.se!

När du läser bibeln.se i mobilen kan du välja att visa noter och parallellhänvisningar genom att klicka på de små plustecknen. En nyhet i sökfunktionen är att du kan söka delar av ord.

 

På datorn kan du först klicka på plustecknet i bibeltexten, sedan på versförkortningen för parallellhänvisningen. Då får du upp parallellhänvisningen i högerspalten.

SHARE NOW