• Kubasatsningen

  Kuba väntar på en miljon biblar – och vi kan bidra!

  – Hur ska vi kunna växa i tron utan Guds ord? undrar generalsekreterare Alain Hernandez Montano i Kubas bibelkommission.

  – Det finns 60 olika kyrkosamfund på Kuba. När vi delar ut nuvarande årsranson på 35 000 biblar blir det bara 600 till varje samfund. Men det skulle lätt gå åt 600 biblar i en enda lokal kyrka! Det känns tungt att ha så få biblar att fördela, berättar Alain som gång på gång får lämna besked till kyrkor att biblarna är slut.

  – Vi lever i en mycket speciell tid, berättar Alain. Kyrkorna växer. År 1970 delade vi ut 2 500 biblar per år. Efter påvens besök 1998 lite mer.

  I dag ser det helt annorlunda ut. Under de senaste tio åren har antalet kristna fördubblats i Kuba. Det behövs en miljon biblar, men det kostar runt 40 kr för bibelsällskapet att importera en bibel. En arbetares månadslön kan ligga på 70 till 140 kr, så subventioner är nödvändiga.

  Alain menar också att den starka församlingstillväxten inte är bärkraftig om folk inte får bibelkunskap. Han hoppas därför att vi i Sverige kan bidra med vårt stöd så att bibelkommissionen får dela ut fler efterlängtade biblar till kyrkorna som inte kan få tag på dem på annat sätt.

  – Hur ska de nykristna växa i tro när vi inte har en bibel att ge dem?

  Visst kan vi hjälpas åt att fylla Alains bibeltransporter?

  Stöd Bibelsällskapet via Payson


Dagens Bibelord