• Good Samaritan

  Bibelsällskapet stödjer hiv- och aidsarbete på biblisk grund via ett projektprogram som heter Good Samaritan.

  Good Samaritan hjälper kyrkor och kristna att kämpa mot spridningen av hiv och aids. Människor som smittats får hjälp att hantera sin situation och sedan gå samman som barmhärtiga samariter för att i sin tur stötta andra. Materialet är bibelbaserat. De som lever med hiv eller aids får hjälp att se nya möjligheter till värdigt liv.

  Vittnesskildringar från Good Samaritans arbete:

  Togo:

  Adjo tvekade

  Adjo Kossi från Togo förklarar att han inte ville hiv-testas därför att han trodde att det var som att ta reda på hur länge han hade kvar att leva, och sådant bör endast Gud veta. Men genom Good Samaritan, säger han, har han insett betydelsen av att testas för att kunna leva sitt liv på bästa möjliga sätt, med eller utan hiv.

  Togo:

  Paret Abdou räddade relationen

  En stor del av de nyligen hiv-infekterade i västra Afrika är personer som infekterats inom etablerade relationer. Därför har Good Samaritan kurser inriktade specifikt mot par. Paret Abdou från Togo hade problem i sitt äktenskap och var på väg att gå ifrån varandra. Good Samaritan-kursen hjälpte dem att arbeta sig igenom utmaningarna, och förstå hur de kan ta bättre hand om varandra och äktenskapet.

  Kamerun:

  Sylvia blev oväntat smittad

  Sylvia från Kamerun berättar att innan hon blev infekterad levde hon ett bra liv med sin man och deras två barn. Mannen var professor, men behövde en hel del omsorg på grund av sin diabetes. Sylvia tog hand om honom och följde med till sjukhuset, men vid ett tillfälle blev det dramatiskt. Mannen kräktes och i tumultet när hon skulle hjälpa honom fick hon oavsiktligt en hiv-infekterad spruta efter en annan patient i benet.

  När hon blev sjuk började hennes man behandla henne illa. Han vägrade ge henne mat och talade illa om henne inför barnen. Till slut kastade han ut henne med de två barnen. Sylvia kom i kontakt med en av de grupper som startats via Good Samaritan-programmet. Hon var vid denna tid mycket dålig och trodde att hon snart skulle dö. Genom Good Samaritan-gruppen fick hon stöd och hjälp att söka vård. Hon mår nu så bra att hon kan arbeta och ta hand om sina två barn.

  Läs mer på UBS Good Samaritan-sida här!

  good samaritan

  Välkommen att ge en gåva till Bibelsällskapets livsavgörande hiv- och aidsarbete!

  Stöd Bibelsällskapet via Payson


Dagens Bibelord