• Bibelhjälp till Syrien

  Lyssna mer än du talar, lyssna med öronen, lyssna med hjärtat, säger traumaexperter. Och ja, det finns helande kraft i att få dela sin historia med någon som ger en all sin uppmärksamhet.

  I det krigshärjade Syrien är behoven av traumabehandling skriande. George Andrea, ledare för det syriska bibelsällskapet, är därför med och arrangerar utbildning av handledare som genom bibelbaserad traumabearbetning ska kunna hjälpa människor tillbaka till fungerande liv.

  Klicka på länken och läs intervjun med Georg Andrea, publicerad i tidningen Bibel. Där berättar han mer om de umbäranden man kan uppleva i en krigszon.

  Tid att bli hel, artikel om bibelbaserad traumahealing i Syrien.

  Här hittar du en uppföljande notis om det syriska bibelsällskapets första medverkan på bokmässan i Damaskus för första gången på många år: Sidan 10-11 Bibel 3

  Bibelbrist i Syrien

  Oron i Syrien skapar ett oerhört lidande. Många har under lång tid försökt att fly från landet, men det finns också de som stannar kvar. Till dem hör personal och volontärer på Syriens bibelsällskap. Vi stödjer även deras arbete att distribuera biblar till krigsdrabbade, samtidigt som de själva lever under press och umbäranden.

  I Aleppo där huvudkontoret ligger finns också en bibelbutik och lagerhyllorna gapar bitvis tomma. Biblar är för en del människor viktigare än bröd i dag, berättar ledaren för bibelsällskapet Georg Andrea. Många är traumatiserade och oerhört krigströtta. De har fått se sådant de inte hade kunnat föreställa sig i sina värsta fantasier. Man söker tröst och hopp i en till synes hopplös situation där det råder brist på det mesta utom fruktan, sorg och stress.

  Att resa i landet är svårt. Folk blir kidnappade från bilar och bussar och familjerna får krav på stora lösensummor. Ibland försvinner folk spårlöst.

  – Situationen är svår. Varje dag får vi ta ett avgörande kring hur vi ska fortsätta. Ibland känner vi oss hoppfullare, och då är det lättare att få saker gjorda.

  – Kyrkorna värderar vårt arbete högt, vi är de enda som bedriver bibelarbete i Syrien, fortsätter Georg.

  Svenska Bibelsällskapet ger bidrag till Syriens bibeldistribution och fortsätter att göra det så länge det kommer att behövas. Medarbetare och volontärer i Syrien ber även om förbön, om kraft att klara sin vardag, om bröd och rent vatten för dagen.

  Välkommen att ge en gåva till Syrienarbetet!

  Varmt tack!

  Stöd Bibelsällskapet via Payson


Dagens Bibelord