• Bibeläventyret Sverige

  Bli barnens pionjär!

  Som Bibelsällskapets bibelpionjär är du med och ger Sveriges skolbarn kunskap om Bibeln via Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden.

  Varför bli bibelpionjär?

  Nu har du chansen att bli givare via autogiro till förmån för Bibeläventyrets pionjärsatsning på nya områden i Sverige. Arbetet med att nå Sveriges skolbarn med Bibelns berättelser behöver stöd på flera fronter. Ett enkelt sätt att själv vara bibelpionjär är att troget bidra med pengar till satsningen. Då växer Bibeläventyret.

  För många barn är Bibeläventyret den enda kontakten med Bibeln och kristen tro. Det är därför det är så viktigt att utbilda fler instruktörer och se till att fler skolor beställer äventyr. Pionjärsatsningen ser till att det blir verklighet.

  Skapa bibelkontakt

  Det är inte längre självklart att våra yngre generationer känner till Bibeln. De behöver baskunskaper och sammanhang. I enlighet med skolans läroplan ger Bibeläventyret barn i årskurs fyra och fem en röd tråd genom Bibelns berättelser. Pedagogiken innebär att de får använda alla sinnen via rytmiska rörelser, musik, drama, nyckelord, tricks, rim och rap. Nyfikenheten kittlas och alla barn är aktiva.

  Skolan väntar på vår hjälp! Nu satsar vi likt pionjärer på att bryta ny bibelmark. Din gåva blir en investering i framtidens bibelkunnande.

  Pionjärsatsningen innebär bland annat att skolor får göra ”prova på-bibeläventyr”. Lokal församlingspersonal blir inbjuden att vara med och se hur det går till.

  200 kr per månad blir ett bibeläventyr

  För varje krona som du bidrar med till Bibeläventyrets pionjärsatsning ökar möjligheten för barn att få del av Bibeln. Här ser
  du exempel på vad 200 kronor i månaden i ett år kan räcka till:

  • 1 skolklass får ett helt bibeläventyr med instruktör och material
  • 4 materialpaket som behövs för att genomföra bibellektionerna (600 kr/pkt)
  • 24 skolbarn får vara med om ett bibeläventyr var under året (100 kr/barn)

  Mer information

  Ge en gåva direkt.

  Ladda ner vår folder med autogiromedgivande.

  Läs mer om Bibeläventyret

Dagens Bibelord