Bibeldrömmar

REINA NIEVEZ HERRERA FONT, KUBA

”Barnen vill ha biblar, och jag har inte haft några att ge dem. Men nu äntligen har biblarna kommit!”

I Holguin på Kubas östra sida sitter Reina Nievez Herrera Font och håller om och kysser sin nya pastorsbibel. Det är en fin bibel i blått läder och guldsnitt. Utgåvan är särskilt anpassad för dem som undervisar och leder studiegrupper. Hon är på fortbildning med pastorer och evangelister, och biblarna som delats ut är oerhört efterlängtade.

”Mitt uppdrag är att dela Guds ord med andra människor. Jag vill dela evangeliet med dem”, säger hon.

Reina arbetar som lärare på en grundskola i Holguin. Men varje onsdag, lördag och söndag vandrar hon ut till en liten nystartad evangelisk församling på landsbygden. Hon stannar gärna över natten i den enkla kyrkan. Reina har kontakt med 45 vuxna och 15 barn i byn. Alla har länge önskat sig en bibel.

”Det har gjort så ont att tänka på att jag inte haft några biblar eller Nya testamenten att dela ut. Även barnen har önskat sig biblar, men jag har inte haft några att ge dem.”

Bristen på biblar på Kuba är en konstant smärta i de troendes hjärtan. Men nu till sist har Reina fått biblar att dela ut i sin församling! Bibelsällskapets arbete för att sprida Bibeln har gjort drömmen till verklighet.