Aktuella kurser/webbinarier

Webbinarier och informationssamlingar

Andreas Hultsten (nationell ledare för Bibeläventyret) kommer under en timme berätta och visa vad Bibeläventyret är, och svarar på dina frågor. Du är varmt välkommen, vare sig du kommer från skola, församling, eller annat håll. Det kostar ingenting och du  anmäler dig via en länk här nedan. Fler datum kommer efter hand.

2 juni 13:00-14:00
Andreas Hultsten och Alexander Bergquist
I samarbete med Sensus
Anmäl dig här.

9 juni 10:00-11:00
Andreas Hultsten och Frans Wingård
I samarbete med Bilda.
Anmäl dig här.

Bibeläventyret

Instruktörskurser

Möt skolelever i årskurs 4–6 och berätta om Bibeln på ett sätt du aldrig gjort förut! Bibeläventyret har skapats för att på ett enkelt och roligt sätt ge elever i skolan en grundläggande kunskap om Bibelns berättelser. De deltar i draman, häpnar över trollerier, rappar 10 Guds bud, memorerar rörelser och nyckelord, rör sig på en karta över Bibelns länder, öppnar bibelböcker från en stor bibel med olika saker i osv.

Anmälan och mer information här.

Gamla testamentet

  • 30 aug-2 sep -2021  Karlskoga folkhögskola, Karlskoga (fulltecknad, men anmäl er ändå om det blir avbok. Turordning följer.)
  • 20-23 sep-2021 Hjortsbergagården, Alvesta (fulltecknad, men anmäl er ändå om det blir avbok. Turordning följer)
  • 18-21 okt -2021  Piperska Lundsbrunn

Nya testamentet

Datum för nästa NT-kurs är inte bokat.

Resor

Resa 1 (För alla som vill upptäcka Israel/Palestina)
Planerad i november 2021.

Datum och mer info kommer snart.

Resa 2 (För dig som varit i Israel/Palestina tidigare)

Mars 2022 arrangerar Bibelsällskapet en resa till det heliga landet för de som redan varit där en gång. Vi besöker många spännande bibliska platser, som inte hinns med vid ett första besök.

Höjdpunkter på resan blir några platser på Västbanken, ruinstaden Gamla med sina natursköna omgivningar på Golanhöjden, en dags vandring längs Jesu vandringsstråk nära Genesarets sjö, klättring upp till flera av grottorna som döda havsrullarna hittades i samt tunneln längs västra tempelmuren i Jerusalem. Naturligtvis möter vi några intressanta personligheter och de lokala bibelsällskapen.

Vi hinner uppleva mer av naturen och åker därför i mars när det blommar och är grönt och skönt, och innan de stora turistströmmarna kommer. Vi rekommenderar starkt resan för dig som besökt landet tidigare, eftersom vi hoppar över allt som är obligatoriskt för förstagångsbesökaren. Vår erfarne reseledare är Urban Lennartsson som assisteras av Andreas Hultsten från Bibeläventyret.

För frågor kontakta
Urban Lennartsson, reseledare,
073-656 60 85, urban.lennartsson@bibeln.se

Andreas Hultsten, Bibeläventyret,
018-18 63 32, andreas.hultsten@bibeln.se