En betydligt strängare politik och hårdare kontroll styr alla religiösa aktiviteter i Kina, inklusive bibelarbetet. Vi får rapporter från våra kinesiska kollegor om ständiga åtstramningar, men det finns öppningar att ta vara på.

Det gäller att agera snabbt. Bibeltryckeriet i Nanjing har fortfarande tillstånd att trycka kinesiska biblar, och vi kan förse dem med pengar till bibelpapper. Papper till en bibel kostar tjugo kronor. Vill du hjälpa till att hålla tryckpressarna i gång?

Förra året fick de trycka 3,3 miljoner biblar. Kvoten för i år är inte fastställd ännu, men 80 distributionscentraler står redo att föra nya biblar vidare ut i landet.

Äntligen en bibel!

Under kulturrevolutionen 1966–1976 var Bibeln förbjuden i Kina och det var straffbart att äga en bibel. I dag är Bibeln, inofficiellt, den mest efterfrågade boken. Behovet av fler biblar är stort, särskilt på landsbygden. Officiella siffror säger att det finns 46 miljoner kristna. Vi bör utgå från det dubbla, och antalet ökar! Ju fler som läser Biblen, desto fler blir troende.

Du Jinyu är en ny bibelläsare. Efter att ha flyttat till Shanghai, förlorat två jobb inom ett år och nått botten, hittade han en dag en bibel på härbärget. Han började läsa i Domarboken om Simson, vilket fick honom att fortsätta läsa för att det påminde om kinesiska Kung Fu-filmer! I dag har han flyttat tillbaka till hemstaden, går i kyrkan med vänner och säger: ”Tidigare kunde jag bara uppskatta materiella ting, men nu känns mitt hjärta förändrat. Jag kanske aldrig blir rik, men jag kommer alltid att ha Gud. Det är värt så otroligt mycket mer.”

Hjälp oss trycka fler biblar! Tack för ditt stöd!

Anders Göranzon, generalsekreterare Bibelsällskapet

Läs mer om insamlingen här.

Eller ge en gåva direkt via Swish: 900 62 63

SHARE NOW