Vilken är den bästa julgåvan i år, Anders Göranzon, Bibelsällskapets generalsekreterare?

– En bra barnbibel, svarar jag. En bok som barn kan läsa själva eller tillsammans med någon. En bok som bär Bibelns tidlösa berättelser vidare in i barnens liv.

Bibelsällskapets julinsamling i år går till biblar till barn i utsatthet, till cancersjuka barn och barn som lever i en marginaliserad tillvaro. De behöver veta att de är älskade. De behöver omsorg, tröst och hopp. Ett förnyat livsmod kan vara avgörande. Hur fungerar det hela?

– Vi har engagerade bibelkollegor som möter barnen på plats i olika länder där vi samarbetar med de lokala bibelsällskapen. Med ditt stöd får bibelkollegorna med sig böcker och biblar till barnen. Välkommen att ge barnen en riktigt god jul!

Här får du veta mer om barnen som väntar på julklappar i Syrien och Nicaragua och andra ställen!

Exempel på vad din gåva kan göra:
– 180 kr (räcker till 3 syriska barnbiblar)
– 560 kr (räcker till 4 fina barnbiblar på spanska)
– 5 000 kr (räcker till 166 juliga bibelpysselhäften)

Ge din julgåva via Swish 900 62 63 eller Bg 900-62 63. Tack för din gåva!

Önskar du ett gåvobevis att ge bort i jul? Skriv ut ditt gåvobevis på A4-papper här!

Du kan även kontakta insamlingsansvarig Lotta Ring om du vill ha hjälp med att skriva ut och skicka din julhälsning. (Minsta gåva i detta fall: 150 kr)

Vill du köpa barnbiblar till nära och kära? Kika in i Bibelbutiken!

På barnsjukhuset i Managua i Nicaragua samlas landets cancerdrabbade barn. Där finns den enda barnonkologiska avdelningen i landet. En del av barnen får resa långt och tillbringar sedan ändlösa timmar på sjukhuset. Då är besök av bibelsällskapet välkomna, och ibland blir det till och med fest. Barnen får delta utifrån den ork de har för dagen. En ballong att sätta på sängen kanske är tillräckligt. och så någon som läser högt ur den nya bibelboken …

 

SHARE NOW