• Bibelns dag

  Bibelnsdag2017

  Den här dagen handlar om att alla ska få chansen att ta del av Bibeln, att upptäcka det budskap som förändrar liv. Den här dagen handlar om att vi skapar den chansen för varandra.

  I dag finns hela Bibeln översatt till 563 språk, men det talas nästan 7 000 språk i världen! Bibelsällskapet verkar för att Bibeln ska finnas för alla som vill ha den på ett språk som de förstår. Den kristna tron har sin grund i Bibeln. Det är kanske självklart, men ändå värt att lyfta fram på Bibelns dag.

  Som kristna har vi uppdraget att hjälpa människor att både nås av Bibeln, och nå in i Bibeln. Det är, bokstavligt talat, livsviktigt. Bibeln hjälper en människa att se sitt värde, det som handlar om att vara Guds fria, älskade, burna barn.

  Bibelns dag, söndag 22 januari 2017, är en dag av tacksamhet över Bibeln, men framför allt över dess innebörd. Bibeln består av ord, men innehållet är handling. Och det är nåd, hopp och liv. Be och agera! Läs Bibeln som en upptäcktsresande och dela dina upplevelser och tankar.

  Du är välkommen att bidra konkret till bibelarbetet genom en gåva via Bg 900-62 63, Pg 90 06 26-3, Swish 123 900 62 63, eller via Bibelbutikens gåvofunktion på nätet. Tack!

  Kollektcirkulär

  Passa gärna på att ta upp en kollekt till Bibelsällskapets arbete! Bibelsällskapet är en 90-kontoorganisation och vår verksamhet och våra ansvarstaganden genomförs tack vare gåvor från enskilda personer och församlingar.

  Kollektcirkuläret skickas ut i pappersformat till de församlingar vi har med i vårt adressregister. 2017-års kollektvädjan kan du ladda ner här.

   

Dagens Bibelord